Mas-Guasch al Puntal de l’Albarda

 • Via: Mas Guasch al Puntal de l’Albarda
 • Metres: 160m
 • Dificultat: V+/A1
 • Zona: Tabor-Montserrat
 • Equipament: la via va estar reequipada amb parabolts al 2007, tot i que encara es mantenen alguns burils i pitons
 • Material: 16 cintes expres, estrep (si anem justos de grau), semàfor d’aliens, camalots del 0.5 a l’1 i algun cordino per llaçar caps de burils.
 • Orientació: sud
 • Aproximació: des del Monestir vam agafar el funicular de Sant Joan. Un cop dalt agafem el camí cap a Sant Jeroni. Seguirem uns 2 kilometres mes o menys, fins a trobar un corriol no marcat a mà esquerra (petit corriol no senyalitzat que ens baixarà a la vessant sud i a peu de via). El corriol estava uns metres abans de passar per sobre d’un pont de fusta.
 • Descens: un cop al cim anirem al canto oposat des d’on pujavem i farem un curt ràpel a un petit coll, hi ha una instal·lació. Des del coll farem una grimpada fàcil per l’agulla que ens queda davant i després tornarem a desgrimpar. Trobarem un collet amb un arbre i des d’allà hem de pujar a l’agulla que ens queda al davant, son uns quants metres, nosaltres els vam fer assegurants amb l’arbre. En el llarg no hi ha cap xapa.
 • Ressenya: la ressenya esta treta del bloc Escalatroncs.

masguaschRessenya de la via

Descripció de la via

La Mas Guasch potser no son masses metres de via, però realment és una via que val la pena. És una via que es fa treballar i on haurem de saber mourens per plaques i fissures. La via esta bastant equipada amb parabols, sobretot a les plaques, tot i que durant l’ascensió també anirem trobant pitons i burils de l’època. És impostant portar algun cordino per llaçar els burils sense cap, especialment al primer llarg que sinò pot ser una mica exposat. La resta de via es va fent bé i haurem d’anar protegint la fissura que anirem resseguint. En alguns trams la roca esta algu trancada (especialment el quart llarg) i haurem d’escalar en cura. Nosaltres vam empalmar el primer i segon llarg.

Mas Guasch L1-2Primer i segon llarg de la via
(nosaltres els vam empalmar)

Mas Guasch L3Tercer llarg

Mas Guasch L4Quart llarg

Mas Guasch L5Cinquè llarg

Anuncis

Etiquetes: , ,

One response to “Mas-Guasch al Puntal de l’Albarda”

 1. edunz says :

  bona via! un dia vaig aconseguir resoldre que segons em van explicar, el primer llarg original es feia pel diedre vertical que mena a l’R1. L’entrada actual de bolt + espàrrecs que permet enllaçar el primer i segon llarg, o cap a la dreta a caçar un cargol (o era un burí?) amb cordino i després a esquerra per sobre els espàrrecs que posa més difícil enllaçar-los, són resultat de les remenades vàries montserratines.. d’aquelles que ja fa que es perdin els orígens! :) … en tot cas, passada aquesta historieta inicial, la lògica impera. Els més puristes reneguen del munt de bolts afegits amb el reequipament. Malgrat en origen, els claus (fixes o clavant) i tacs havien de ser abundants!
  Les formes d’aquesta via són precioses…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: