Esperó de les Colobres, 250m 6b (V+/A1 obligat)

 • Via: Esperó de les Colobres
 • Metres: 250m
 • Dificultat: 6b (V+/A1 obligat)
 • Zona: Àger
 • Equipament: via semiequipada amb pitons i espits.
 • Material: 14 cintes expres, joc discret de tascons, semàfor d’aliens (molt útils) i camalots fins el 2 (el del 3 opcional).
 • Orientació: sud
 • Aproximació: un cop a Àger agafem un desviament direcció al Centre d’Observació de l’Univers d’Àger. Seguim per la pista uns 13 km fins que trobem una pista de terra a mà dreta que va al refugi de Colobor. La prenem i al cap de poc trobem un trencall, hem d’agafar la pista de l’esquerra. Seguim la pista fins a trobar-nos a l’alçada de la via, on deixarem el cotxe. D’allà pujarem recte amunt fins a situar-nos a peu de via. Al peu de via hi ha un arbre i 2 metres amunt un pitó.
 • Descens: caminem en sentit est seguint les fites que anirem trobant. Hi ha un punt en que hem de fer una desgrimpada fàcil (marcada amb una fita gran) per situar-nos a una nova feixa. Continuem per la feixa en sentit est fins anar a trobar la canal de baixada que ens acaba deixant a la pista on tenim el cotxe. 30 minuts.
 • Ressenya: la ressenya esta treta del bloc Roca i Neu. En ella es marquen les assegurances que ja no hi son respecte la ressenya original.

espero_colobres

Descripció de la via

Via molt bona i ben trobada que transcorre per fissures i diedres amb roca de molt bona qualitat en general. La via es troba semiequipada amb algun pitó i espit. Les reunions son d’espits sense anella. La via tot i trobar-se poc equipada no és exposada i les fissures es deixen cosir al gust.

Tots els llargs de la via son bons, exceptuant el primer llarg que no te res d’especial. Si destacaria el quart llarg de la via, per a mi el millor i més mantingut, una fissura que anirem progressant en tècnica de diedre.

L1Peu de via i inici del primer llarg

L2Segon llarg

L4Quart llarg

L4BArribant a la R4

L6Sisè llarg

L7Setè llarg

Anuncis

Etiquetes: ,

3 responses to “Esperó de les Colobres, 250m 6b (V+/A1 obligat)”

 1. edunz says :

  uei, molt b!
  wapavia!

  un dubte, al penúltim llarg, després de la feixa que talla el llarg un cop passada la placa amb bolts, vau continuar del clau recte amunt, o vau anar a buscar el diedre-fisu de l’esquerra com vam fer nosaltres?

  si vau anar del clau recte a munt, us vau trobar 2 claus abans del diedre final que et porta a la R?

  em sembla que es fa de les dues maneres, xo de la topo del cymud s’enten que van a la fiussu de l’esquerra i que era allà on hi havia els dos claus que ara no hi són (se’ns va quedar un tasconet ficat, igual l’heu pogut recuperar)

  a seguir gaudint dewapavies!

  • Núria says :

   Bones Edu!

   aquest llarg el va fer el Roger i ell igual que vosaltres va anar cap a l’esquerra, vam veure el vostre tasconet allà molt ben col·locat, li vam fer un parell d’A0 i el vam deixar jejejejeje la veritat no vaig ni provar de treure’l xD

   Salut!!!! :)

 2. Albert Vilana says :

  ¡Hola Núria!
  He visto tu blog y lo que haces. Creo que tienes el perfil idóneo para ser el Grifone de los Pirineos.
  ¿Sabes de qué se trata? http://www.grifone.com/grifone/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: