Reina Sánchez, 235m V+/Ae. Ganivet de Diables

 • Via: Reina-Sánchez
 • Metres: 235m
 • Dificultat: V+/Ae obligat
 • Zona: Ganivet de Diables, Montserrat
 • Equipament: via semi-equipada amb parabolts, pitons, burils… Les reunions es troben equipades amb parabolts i anelles.
 • Material: 18 cintes exprés, estreps (1), bagues petites per llaçar pitons, semàfor d’aliens i camalots fins el 3 (el camalot del 3 ens serà molt útil només per el quart llarg, tot i que és pot passar sense ell).
 • Orientació: est
 • Aproximació: deixarem el cotxe a Santa Cecilia. Des d’allà agafarem el camí de l’Arrel que porta cap al Monestir i va vorejant la paret. Un cop siguem just a sota del Ganivet de diables agafarem un corriol a mà dreta molt poc marcat que ens portarà fins a peu de via.
 • Descens: farem un curt ràpel que ens deixarà a un coll, des d’allà seguim en sentit oest baixant per una canal fins que anirem a petar a la canal dels Avellaners que ens portarà fins al camí de l’Arrel.

Ressenya treta del bloc Escalatroncs

Recorregut aproximat de la via

Descripció de la via

Via molt maca que va resseguint una fissura des de peu de via fins al cim. Els quatre primers llargs es troben semi-equipats.

Tot i que mirant la ressenya sembla que hagi de ser una via “fàcil” degut als graus no massa alts que te, un cop siguem a la via veurem que els graus d’aquesta via no estan gens regalats, especialment en el tercer i quart llarg, més aviat al contrari, podríem pujar-los una mica i no passaria res. La roca és molt bona.

L1, IV- 20m

Aquest primer llarg es troba desequipat però es fàcil. Ull amb la roca que és una mica delicada. La reunió es troba equipada amb parabolts i anelles. Hi ha la possibilitat d’empalmar els dos primers llargs.

L2, V 25m

Llarg semi-equipat, ens serà útil el semàfor d’aliens per reforçar l’equipament i les bagues per llaçar els pitons.

Segon llarg

Segon llarg vist des de la R2

L3, V+ 25m

Per mi un dels millors llargs de la via. Llarg de diedre, atlètic, mantingut i semi-equipat. A l’entrada trobarem algun parabolt i algun pitó, però l’altra meitat del llarg fins la reunió esta net. Per aquest llarg agafar tota la metralla (aliens + camalots fins el 2, el del 3 no cal).

Tercer llarg

L4, V 30m

Aquest llarg es troba equipat només amb un pont de roca només sortir de la reunió i que queda força amunt i a continuació un parabolt. La resta de llarg esta net. En aquest llarg ens serà molt útil el camalot del 3. La pua d’aquest llarg és que s’escala millor per fora de la xemeneia però si volem anar equipant ens haurem d’anar col·locant una mica endins. El llarg no el vaig trobar fàcil.

Quart llarg

L5, V 35m

Llarg molt guapo de flanqueig i molt ben protegit (no cal posar material extra). Sortim de la reunió, ens currem un bon flanqueig i després tirem recte amunt per superar uns passos d’artificial. A continuació per terreny més fàcil anirem resseguirem la fissura equipada amb pitons fins a la reunió.

Cinquè llarg. Sortint de l’artifo

L6, 6a/Ae 30m

Sortim de la reunió recte amunt fins agafar la fissura que anirem resseguint fins la següent reunió. Aquí ens aniran bé les bagues per llaçar pitons.

Sizè llarg

L7, V/Ae 40m

Llarg completament equipat, jo no vaig col·locar res. Sortim de la reunió fent un flanqueig fàcil fins arribar als passos d’artificial que es fan molt bé. Després una mica més de flanqueig a l’esquerra i ja per terreny fàcil anirem resseguint la fissura fins la reunió.

Fent l’artifo del setè llarg

L8, II 30m

Llarg de mig grimpar i caminar fins a la instal·lació de ràpel.

Anuncis

Etiquetes: , ,

One response to “Reina Sánchez, 235m V+/Ae. Ganivet de Diables”

 1. Rafa says :

  Hola Nuria,

  Històricament hi ha un error amb el nom d’un dels autors d’aquesta via. No es JUAN Reina, sino GABRIEL Reina. El passat cap de setmana li vam fer un homenatge al Rally d’Escalada Terradets al Gabriel Reina i la via es seva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: