Pirenaic, 150m V+/A1. Sant Benet. Montserrat

  • Via: Pirenaic
  • Metres: 150m
  • Dificultat: V+/A1
  • Zona: Roca Sant Benet (Montserrat)
  • Equipament: via semiequipada amb pitons, espits i parabolts
  • Material: 22 cintes exprés, útil semàfor d’aliens i friend de l’1, una plaqueta recuperable i alguna vaga petita per llaçar assegurances on no hi entren els mosquetons.
  • Orientació: sud
  • Aproximació: des del Monestir pugem per les escales fins al Pla de Santa Anna, aquí agafem el desviament cap a la dreta que porta al refugi de Sant Benet. Un cop allà agafem el camí que passa per la porta de pedra. Passats uns metres trobarem una bifurcació, nosaltres seguirem per el camí de la dreta. Passarem per sota d’uns desploms equipats i al cap d’uns metres agafarem un corriol a mà esquerra que puja fins a peu de via.
  • Descens: un cop al cim buscarem un passa mà situat a orientació nord-oest. On acaba el passa mà hi ha dos parabolts amb una anella i units per una cadena. Farem un ràpel que ens deixara al coll. Baixarem per la canal en sentit sud, ens portarà fins a peu de l’elefant i seguirem el corrio, fins al refugi de Sant Benet i d’aquí al Monestir.
  • Més informació al bloc Escalatroncs.

Ressenya treta del bloc Escalatroncs

L1, 15m V

El primer llarg fa un bon flanqueig a l’esquerra passant per sobre d’un arbre. En el llarg trobem només dos espits i un parabolt. Hi ha un bon pèndul si es cau.

L2, 30m V/A1

Els primers metres del llarg es fan en artificial, tot i que en lliure se li pot veure algu de color, diria que és 7a. Hi ha dos assegurances que allunyen bastant l’una de l’altra, per poder arribar-hi haurem de fer un pas d’A1, a nosaltres ens va anar bé el semàfor d’aliens. Seguim uns metres més d’artifo i la resta de llarg es pot fer en lliure.

L3, 25m V/Ae

El llarg s’inicia amb passos d’artificial, en el segon pas cal col·locar el peu al primer pedal de l’estrep per poder arribar a un bidit i poder xapar el següent parabolt, un pas una mica cabró. Després li seguim fent uns passos més d’artificial i ja podem seguir en lliure per placa per després entrar en una fissura ben equipada al principi però que mentes abans d’arribar a la reunió les assegurances allunyen bastant, jo vaig poder col·locar el camalot de l’1.

L4, 20m V+

En aquest llarg la roca esta una mica trencada, però el llarg es troba ben equipat. A l’arribada de la reunió les assegurances tornen a allunyar.

L5, 25m IV+

Des de la reunió flanquejarem cap a la dreta fins a col·locar-nos a sota de la llasta per on pujarem. El llarg només te dos parabolts i el primer esta molt amunt, hi ha una mini fissura abans d’arribar-hi on podrem col·locar algun alien. El segon parabolt també allunya i després toca fer una petita bavaresa a pel, s’hi pot col·locar el camalot de l’1 i del 2.

L6, 30m IV-

Llarg fàcil però net. Hi ha alguna fissura on podrem col·locar algun friend o algun bolo on llaçar algun merlet, però no és gloria.

Anuncis

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: