Fanal Nocturn, 260m 6a+. Àger

  • Via: Fanal nocturn
  • Metres: 260m
  • Grau: 6a+ (6a obligat)
  • Zona: Cap del Ras, Àger
  • Equipament: via semi-esquipada amb espits, algun pitó i pont de roca
  • Material: 12 cintes exprés, semàfor d’aliens, friends del 0,5 a l’1 i joc discret de tascons
  • Orientació: Sud
  • Aproximació: un cop a Àger agafem un desviament direcció al Centre d’Observació de l’Univers d’Àger. Seguim per la pista uns 13km fins que trobem una pista de terra a mà dreta que va al refugi de Colobor. La prenem i al cap de poc trobem un trencall, hem d’agafar la pista de l’esquerra. Seguim la pista fins a trobar-nos a l’alçada de la via, on deixarem el cotxe. D’allà pujarem recte amunt fins a situar-nos a peu de via. Al peu de via hi ha la inscripció F.Nocturn.
  • Descens: anem en sentit est seguin un caminet poc marcat on anirem trobant fites. Hi ha un punt en que hem de fer una desgrimpada fàcil per situar-nos a una nova feixa. Continuem per la feixa en sentit est fins anar a trobar la canal de baixada que ens acaba deixant a la pista on tenim el cotxe. 30 minuts.

ImagenRessenya treta del bloc Escalatroncs

Descripció de la via

L1, 40m 6a+

Els primers passos del llarg son força fins, però la dificultat de 6a+ és troba una mica més amunt, entre el tercer i quart espit.

Imagen

L2, 35m IV+

Sortir de la reunió en tendència a la dreta, ull de no colar-se per la via Burundanga, van molt juntes en tot moment. Un cop superada una petita panxa seguirem en tendència a l’esquerra.

L3, 30m IV+

Llarg molt maco i facilot. Es tracta d’un diedre fàcil de protegir.

Imagen

Fotografia feta per l’Albert

L4, 35m 6a+

El llarg s’inicia per una placa per després superar uns passos en bavaresa per una fissura. Seguirem per placa fàcil fins a col·locar-nos a sota d’un desplom amb molt bona presa i ben protegit. Superat el desplom anirem una mica a l’esquerra evitant el desplom i després a la dreta.

Imagen

Imagen

Fotografia feta per l’Albert

L5, 25m V+

Sortida de la reunió en diagonal a la dreta per superar un petit mur per el lloc més fàcil i col·locar-nos just a sota del diedre on trobarem un primer espit. Haurem de fer uns passos fins per agafar la llasta amb molt de canto que resseguirem en bavaresa. Quan s’acaba aquesta, seguirem a l’esquerra on trobarem algun pas fi de peus fins la reunió.

Imagen

L6, 40m IV-

Llarg sense cap mena d’interés. Comença per un tram de rostoll per després passar a una placa fàcil protegida amb un espit i a continuació més tram de rostoll.

Imagen

L7, 35m 6a+

Un dels llargs més guapos de la via. La sortida en placa és molt fina de peus i és el tram més complicat del llarg. A la resta de llarg anirem trobant fissures on podrem col·locar material extra. A meitat del llarg trobarem algu de vegetació i l’arribada a la reunió és una mica punyetera (només un espit, es pot reforçar).

Imagen

L8, 20 IV

Sortim de la reunió cap a la dreta seguint la feixa fins a trobar un espit. Des d’allà seguirem amunt per una fissura, i en no res som al cim, reunió d’un espit.

ImagenFoto de cordada

Anuncis

Etiquetes: , ,

Trackbacks / Pingbacks

  1. Ager. Cap de Ras. Fanal Nocturn | Arañita escaladora - 24 Novembre 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: