Maduritas Calientes, 165m 6a. El Peladet. Vilanova de Meià

  • Via: Madruitas Calientes
  • Metres: 165m
  • Zona: El Peladet. Vilanova de Meià
  • Grau: 6a
  • Equipament: via equipada
  • Material: 12 cintes exprés. Pot ser útil el semàfor d’aliens, algun friend petit/mitjà (0.75) i una baga per llaçar uan sabina, ja que hi ha alguna assegurança que allunya
  • Orientació: Sud
  • Aproximació: creuem el poble de Vilanova de Meià i seguim per la carretera que puja cap a la Roca dels Arcs. A uns kilometres, agafarem un desviament a mà esquerra direcció al poble abandonat de Rubies (13km). Aparcarem al petit descampat del poble. D’allà mateix surt un GR que puja direcció a les parets, el seguirem fins a trobar un trencall (marcat amb una fita) a mà esquerra que passa per sota les parets. Al peu de via de la Maduritas Calientes hi ha com un símbol circular de color blanc.
  • Descens: caminem en sentit est seguint un corriol que ens portarà fins al GR que hem agafat per pujar.

Ressenya treta de la web Kutrescaladors k pa team

Descripció de la via

Aquesta via transcórrer principalment per plaques grises de molt bona qualitat i amb molt de canto (franges horitzontals), menys l’últim llarg, en que la roca empitjora (sense ser dolenta) i trobem tres petits desploms que hem de superar. En aqeust últim llarg deixa d’haver-hi franges horitzontals per passar a cantos algu arrodonits.

 L1, 40m V+

L’entrada del primer llarg és el més difícil de la tirada i el primer parabolt esta força amunt, però abans d’aquest trobem un pont de roca.

L2, 45m 6a

Per mi el millor llarg de la via. El 6a no és mantingut, sinó que esta concentrat només en una fissura vertical que trobem a meitat del llarg. Les assegurances en algun punt allunyen una mica. En aquest llarg només vaig col·locar el camalot del 0.75 en el pas de 6a i una baga en una sabina.

L3, 45m V

Aquest llarg no és difícil, tot i que les assegurances allunyen. El llarg transcorre per una placa de franges horitzontals amb molt de canto. En aquestes franges es pot col·locar algun alien.

L4, 35m 6a

Aquest llarg no te res a veure amb els anteriors, en aquest la roca canvia molt, deixar de ser calcari gris d’excel·lent qualitat per passar a ser una roca de color ataronjat, molt rugosa i de cantos arrodonits. Aquí les plaques s’acaben i haurem d’anar superant petits desploms. No hi ha masses assegurances, però els passos “durs” estan ben protegits, jo no vaig col·locar material extra.

Anuncis

Etiquetes: , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: