Redrum, 275m 6a/Ae. Cap del Ras. Àger

 • Via: Redrum
 • Metres: 275m
 • Zona: Cap del Ras. Àger
 • Grau: 6a/Ae (oblig. V/Ae)
 • Equipament: via pràcticament equipada
 • Material: 14 cintes exprés i un estrep. Pot ser útil el semàfor d’aliens i algun friend mitjà
 • Orientació: Sud
 • Aproximació: entrant per Àger agafem un desviament a mà dreta direcció al Centre d’Observació de l’Univers d’Àger. Seguim per la pista uns quilometres fins que trobem una pista de terra a mà dreta que va al refugi de Colobor. La prenem i al cap de poc trobem un trencall; hem de prendre el de l’esquerra. Seguim la pista fins a trobar-nos a l’alçada de la via, on deixarem el cotxe. D’allà pujarem recte amunt fins a situar-nos a peu de via. La via comença a sobre d’una feixa fàcil de pujar.
 • Descens: anem cap a la dreta (tenint la paret darrera nostre) seguin un caminet poc marcat on anirem trobant fites. Hi ha un punt en que hem de fer una desgrimpada fàcil per situar-nos a una nova feixa. Continuem per la feixa en sentit esquerra (tenint la paret a la nostra esquena) fins anar a trobar la canal de baixada que ens acaba deixant a la pista on tenim el cotxe. 45 minuts

  Ressenya treta de la web Escalatroncs

Descripció de la via

L1, 30m V+

El primer llarg és vertical i mantingut, però esta ben equipat i no ens caldrà col·locar material extra. L’entrada del llarg no és fàcil i inclús la podríem posar de 6a. En aquell llarg més val anar per feina perquè ens anirà inflant els braços a mesura que anem fent metres.

L2, 25m V

Aquest llarg ja no apreta tant com el primer. Només sortir de la reunió haurem de superar un petit desdplom per la seva dreta i molt ben protegit. Hi ha alguna assegurança que allunyà, però podrem col·locar material extra.

L3, 15m V

El famos flanqueig de la Redrum, el llarg que ha sortit en alguna portada de llibres d’escalada. Impressiona força quan el veus en fotografies, però la veritat és que es fa molt bé i te molt de canto. El flanqueig es troba protegit amb un parabolt i un pitó. Un cop sortim del flanqueig anirem per terreny fàcil fins a la reunió.

L4, 40m V+

En la meva opinió, els primer passos d’aquest llarg fins a arribar a la bavaresa, podrien ser perfectament 6a o 6a+ de los fins que son, però per sort les assegurances estan molt a tocar i es pot fer en A0. Un cop agafem la bavaresa ja es torna tot més fàcil. A continuació seguirem en tendència a l’esquerra per terreny una mica fràgil.

L5, 30m IV+

Llarg fàcil i molt disfruton! Canto, canto, i més canto. El llarg comença per una placa amb molt bons forats per després agafar una llastra amb molt de canto que ens deixarà a una feixa on haurem de buscar la reunió.

L6, 40m

Llarg de tramit.

L7, 30m V+

En aquest llarg hi ha algun pas una mica fi, i alguna assegurança que allunya una mica.

L8, 35m 6a/Ae

Sortint de la reunió ens trobem amb uns passos de desplom que es fan en Ae i després una sortida en lliure de 6a, on la següent assegurança te una baga blanca llaçada (la baga es veu des de sota el sostret d’Ae, ull no confondre’s i anar-se’n per la via de la seva dreta que te la reunió a la dreta de la nostra) que ens anirà molt bé per xapar sense haver de fer masses moviments. La sortida en lliure no és fàcil. Després la dificultat minvarà fins a trobar-nos de nou amb un pas de 6a ben protegit.

L9, 30m 6a+

Anem cap a l’esquerra superant un petit desplom per col·locar-nos a sota d’una placa amb una llastra més amunt. Arribar fins a la llastra (que te un canto que deu ni do lo afilat que és) no és fàcil arribar-hi (passos de 6a+ segons diuen). Un cop a la llastra es torna més fàcil.

Anuncis

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: