Picnic, 140m 6a. Serrat dels Monjos

Diumenge anem amb el Roger a fer la via Picnic al Serrat dels Monjos (Montserrat).

Tenim un bon dia, ni un núvol, temperatura no massa baixa i gens de vent.

  • Via: Picnic
  • Zona: Serrat dels Monjos (Montserrat)
  • Orientació: sud
  • Metres: 140m
  • Dificultat: 6a (obligat)
  • Equipament: semiequipada, espits i claus
  • Material: cintes express, fissurers petits i mitjans (el del 3 pot anar bé, tot i que nosaltres vam passar sense), tascons i alguna baga per sabines
  • Aproximació: deixem el cotxe a l’aparcament de les Coves de Salnitre. Pugem per les escalades fins que trobem un camí que surt a ma dreta. El camí va vorejant la paret, primer el Serrat de les Garrigoses i després el Serrat dels Monjos. Un cop ens trobem just davant la via, pujarem recte amunt per un camí poc marcat fins a peu de via.
  • Descens: després de l’última reunió, flanquejarem a la dreta i d’alla seguirem el camí estret que va cap avall fins a trobar una instal·lació de ràpel (45m), que ens deixarà al camí que hem agafat d’anada.

Ressenya treta de la web escalatroncs

L1, V 40m (2 espits i 3 claus)

Primer llarg quasi tot de diedre poc equipat però fácil de protegir. Un cop s’acaba el diedre seguirem per una placa en tendència a la dreta fins a la reunió de 2 espits.

Primer llarg de la via

L2, V- 30m (3 espits)

Llarg de placa. Surts de la reunió amb tendència a la dreta per col·locar-te a la placa. Just on comença la placa tenim opció de col·locar algun fissurer a la llastra que tenim a l’esquerra, i uns metres més amunt el camelot del 3, però l’escalada va més per la dreta seguint la línia d’espits, i no hi ha opció d’anar-se auto-protegint. Les assegurances allunyen bastant. Un cop xapat el tercer espit anirem cap a l’esquerra sobre una lleixa, on trobar-me la reunió, equipada amb un pitó i un espit.

Placa del segon llarg

L3, 6a/6a+ 25m (4 claus i 1 espit)

El llarg comença amb un diedre, des de la reunió podrem veure el primer clau. Sortirem una mica del diedre per la dreta, i seguirem amunt fins a col·locar-nos sota el pas de 6a, equipat amb un espit. Aquest 6a podria ser perfectamente 6a+, és dur. Un cop superat el pas arribem a la reunió sense problemes.

Tercer llarg

L4, IV 45m (1 clau i 1 pont de roca)

Llarg fàcil però amb poques assegurances, només un pont de roca i un clau just on acaba la rampa que agafem al sortir de la reunió. Els primer metres de sortida de la reunió fins al primer clau son difícils (jo només vaig poder posar un alien) de protegir, després del clau fem un flanqueig a l’esquerra i ja trobem fissures on es pot col·locar algu. Des de la reunió flanquejarem cap a la dreta i seguirem el corriol que ens portara fins a un ràpel que dona al camí que voreja les parets.

Quart llarg

Una bona escalada amb molt bona companyia
(en aquesta foto no es veu la via)

Fotografia d’un tram del camí d’aproximació

Anuncis

Etiquetes: , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: