15ª Concentració del GFTAC. Big wall a Montserrat

Nova concentració del GFTAC. Estava penant anar a Vilanova de Meià, però degut a la meteo decidim quedar-nos a Montserrat. Aquest cop toca aprendre tot el relacionat amb l’escalada de grans parets o el que coneixem com a big wall, i qui millor per ensenyar-nos’ho que la Silvia Vidal, una crack en aquest tipos d’escalada. També ens va acompanyar el Jorge (membre del EEA –Equipo Español de Alpinismo– que ja havia vingut a la passada concentració de Vilanova de Meià).

La idea inicial de la concentració era que algunes nois, les que més s’animessin, fessin un bivac a la paret de diables de Montserrat nord, portant en el petate tot lo necessari. Vist com estava el dia, que plovia i tot, vam decidir anara a la Cova d’en Solà i fer pràctiques de remuntar petates.

Fent pràctiques a la Cova d’en Solà
Autor: Mireia

Cap a les 15h. en Ferran va proposar dur a terme la idea de fer bivac, això si, a una altra paret. L’Irene tenia clarissim que ho volia fer i la Núria V., que encara no esta del tot recuperada de la seva passada lesió d’aquest estiu als Alps va haver de renunciar a la idea i vaig entrar jo en lloc d’ella.

Així que anem tots tres cap a Sant Benet, on hi ha una via no massa llarga amb una bauma a meitat de paret i equipada amb reunions. Deu ni do pujar les escales del Monestir amb el petate a l’esquena, molt incomode… L’Irene fa el primer llarg i el segon, i en aquest últim ens agafa la nit així que toca frontal i escalada nocturna, tot un ambient… i en una estona ja estem els tres instal·lats dins la bauma fent un bon sopar.

Autor: Irene

Passem una bona nit i al matí següent Montserrat ens regala unes imatges que no oblidaré. Amb l’orientació est de la via, veiem com neix un nou dia, amb un sol càlid tocant-nos la pell i un mar de núvols sobre Montserrat. En Ferran acompanya el moment tocant la seva amònica i dediquem una bona estona a no fer res, a gaudir del moment. En aquell moment vaig sentir que estaves amb nosaltres, segur que t’encantava tot allò.


Diumenge a les 8h. del matí


Autor: Ferran


Autor: Ferran


Autor: Ferran

Al dia següent vaig fer el tercer llarg de la via, l’últim. Vam aprofitar per fixar cordes i practicar el remuntar-les de diferents maneres. També vam haver de pujar el petate, que no va ser fàcil degut al traçat de la via.

Autor: Irene


Autor: Ferran

La resta de noies del grup van aprofitar el diumenge per fer practiques de petat en vies de la Vinya Nova, entre elles Terra de nòmedes, Richard in chains i Son de la llarga.

La Gloria a la via Terra de Nòmedes,
acompanyada de la Mireia i el Jorge
Autor: Mireia

La Laia al segon llarg de la via Son de la llarga,
acompanyada de la Núria Valles
Autor: Esther

L’Esther a la via Richard in chains,
acompanyada de la Montserrat i la Silvia Vidal

Va ser un cap de setmana molt profitós, on vam aprendre les eines bàsiques de l’escalada de grans parets i les vam poder posar en pràctica.

Anuncis

Etiquetes: , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: