Aresta Gam, 230m 6c+ (V+/Ae oblig). El Bisbe

Per fi, després de dues setmana he fet l’Aresta Gam del Bisbe! amb el Xesco de company de cordada. Els que em llegiu i em coneixeu ja sabeu que la tenia posada entre cella i cella, ja vaig intentar fer-la la setmana passada però no va poder ser, així al veure la bona meteo que hi havia per aquest diumenge, no me’n vaig poder estar :P

Veureu algunes fotografies fetes des de fora la paret, ens les va fer en Joaquim, un senderiste que just passava per sota la via. Moltissimes gràcies Joaquim!

Com a resum, l’ascensió va anar de conya i la via increïble! quin ambient! 100% recomanable!

  • Via: Aresta Gam (Bisbe)
  • Metres: 230m
  • Grau obligat: V+/Ae, en lliure 6c+
  • Equipament: majoritariament parabolts i algun pito. Reunions  de parabolts amb anelles.
  • Material: 22 cintes expres i estreps (aliens opcionals)
  • Horari: només de via 5 hores en cordada de dos
  • Aproximació: des del pàrquing de Can Massana, agafem el Gr que va passant per la cara nord. Al cap d’una estona d’haver passat per la cadireta agafem el trencall a mà dreta. Arribarem a una bifurcació, agafarem el camí de mà esquerra que anirà vorejant la paret i un cop sota el Bisbe agafem el trencall que tira amunt. un cop a la paret anirem tres metres a la dreta i ja veurem un parabolt al inici de la via. (40 min aprox).
  • Descens: fem un ràpel de 50 metres cap a la cara sud per anar a parar a un coll que es veu des de dalt. La instal·lació és força vella. Un vegada al coll seguim el camí cap a la dreta (tenint el bisbe a l’esquena) direcció a Can Massana. Anirem seguint les marques blaves fins que arribara un moment en que ens trobarem amb unes de blanques i que seguirem. Quan arribem a un coll ja no trobarem més marques blanques però seguirem per el camí de baixada fins arribar a la bifurcació per on hem passat a l’aproximació. Un cop allà anirem a mà esquerra direcció Can Massana desfent el camí d’anada per anar a parar altra vegada al GR (1h. aprox).

L1, IV+/V 40m

Començo jo amb l’ascensió. Escalem per una rampa de roca no massa bona i amb algun canto a punt de trencar-se. No dona massa confiança però si vas en compte es pot pujar bé i sense patir. Seguim per la fissura de l’esquerra amb un pas un pel punyetero abans d’arribar a la reunió al costat de la sabina. En aquest llarg vaig col·locar el camalot del 0,3 i un alien. Si es vol es pot passar sense col·locar res.


Primer llarg

L2, V/V+40m

Llarg per el Xesco, la roca continua sent dolenta però no es trenca tant. El llarg va per un diedre on trobem algun clau i a continuació parabolts. Arribem a una fissura on entrem una mica i després pugem cap amunt bens apretats. I un cop dalt trobem la reunió.


Segon llarg

L3, V+/6a 35m

Aquest llarg per mi, i quin llarg! es podria dir que és el més guapo de la via juntament amb el 5è. Llarg totalment equipat que transcórre per un diedre des de l’inici fins al final, increïble! i amb roca excel·lent!


Tercer llarg

L4, 6c+ o V+/Ae 35m

Aquest per el Xesco. Sortida de V recte amunt fins a xapar unes cordes i després en tendència a la dreta. L’artificial comença després d’haver fet el flanqueig a la dreta. Vam trobar que algunes assegurances allunyaven bastant, ens va portar feina l’artificial, en total una hora. Jo el vaig pujar sense treure els estreps, només amb fifi i braços així anava més ràpid.

(c) Joaquim M.

(c) Joaquim M.

(c) Joaquim M.


Quart llarg

L5, 6a+ 35m

Aquest llarg també per el Xesco ja que era el que quedava dels macos. Llarg de 6a+ de placa, de roca excel·lent i molt ben equipat. Se’l va veure disfrutar d’ell i li va sortir de conya! felicitats!


Cinquè llarg

L6, V 30m

Aquest per mi. Llarg molt ben assegurat i per disfrutar. Des de la reunió anirem en tendència a l’esquerra (ull no despistar-se! no aneu a buscar el pitó que hi ha a la dreta!) fent passos de IV+ i seguint la línia de parabolts fins arribar a un petit desplom on trobem un parabolt i després dos pitons, aquí esta el pas de V. És un desplom amb molt bon canto, no patiu! Un cop superat el desplom seguim trobant parabolts, tot es posa més fi però és fa molt bé.


Sisè llarg

L7, 6c o V/Ae 15m

Sortida en artificial per el Xesco. Aquí si que vam fer servir un estrep. Passat el tram es posa molt fàcil (ben equipat) i en un no res som al cim!

Foto de cordada

Anuncis

Etiquetes: , , , ,

Trackbacks / Pingbacks

  1. Rentrée a la via llarga « Indrets d’escalada - 21 Setembre 2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: