Benito Romerales, 180m 6a

Últim dia que ens quedava d’escalada per la zona. Cansats de veure tanta gent, de fer cues per escalar, de sentir crits entre cordades a la paret, vam optar per anar a Penya Roc, un lloc molt traquil i on sabiem que era molt provable no trobar ningú.


La via transcorre per l’espoló

Ll1, 6a

Un llarg guapissim i el més exigent. Va resultar ser el més equipat de la via, tot i que el Marcel va col·locar alguns friends/tascons. En aquest llarg vam trobar una primera reunió però és millor seguir amb tendencia a la dreta, on hi ha una altra reunió amb dos parabolts vermells.


El Marcel en el primer llarg

Ll2, V+/6a

En aquest llarg trobem dos ponts de roca que ens van indicant per on va la via. Fem un flanquig molt fi i punyetero cap a l’esquerra (pas de V+ o 6a) i trobem la reunió.

Ll3, V

Aquest llarg es veia guapissim, una xemeneia enorme, sense equipament i d’una altra tipus de roca. Em va costar decidir-me a sortir, això d’haver de deixar la R sense veure cap assegurança més amunt és algu que em feia molt de respecte, em venien les tipiques pors de no trobar bé el camí, desviar-me i saltar-me la potser única assegurança del llarg… Al final tot va anar bé, la xemeneia em va deixar col·locar tants friends (grans) com vaig voler. Després una mica de flanqueig a la dreta on trobem un buril i una mica més endavant reunió amb dos burils.

Ll4, V+

Un dels millors llargs de la via, diedre molt estret però amb bon canto, equipament també escas.


Acabant el quart llar
g

L5, IV+

Sortida cap a l’esquerra, llarg fàcil, desequipat (diria) i amb una mica de roca trencada a punt de caure. La reunió no la vaig trobar i un cop vaig arribar al cim vaig muntar-la amb una baga al voltant d’un pedrot. Una mica de fregament però tampoc en excés.

Informació de la via

Aproximació: des del pàrquing agafem la pista asfaltada que surt a la dreta amb una cadena. Un cop acaba la pujada, agafarem el camí petit i ben marcat que surt a la nostra esquerra. Arribarem un punt on trobarem un encreuament de camins, agafarem el de l’esquerra i pujarem per una petita tartera. A partir d’aquí ja no us puc indicar perquè aquest camí de la tartera ens va portar massa amunt i després no hi havia manera de anar cap a la dreta on estava el peu de via, vam quedar atrapats per els esberses (n’estava ple, important portar pantaló llarg), vam haver de baixar una mica, creuar entre ells, una mica desesperant tot el tema, però al final vam arribar a peu de via, indicat amb les singles BR.

Descens: baixarem per el canto oposat del que em pujat i anirem en tendència la dreta buscant un coll que queda entre dues agulles, la nostra i la que li queda al darrera. En aquella agulla del darrera veurem una paret plena de grans fissures, anirem fins a peu de les fissures i baixarem una mica, la instal·lació de ràpel que en una roca a uns metres de la paret de la gran agulla. Ràpel de 40m i després anar baixant entre plantes (el camí esta mig marcat) fins a trobar el camí principal, on ens desviarem la dreta i al següent encreuament a l’esquerra en sentit descendent.

Anuncis

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: