Les Baumes Corcades

Aquest cap de setmana he fet la meva primera via ferrada. En Quim, Droid, Hanslemans, la Marta i jo hem anat a Les Baumes Corrcades. És una ferrada molt maca i assequible gairebé per a tothom que mínimament estigui en forma. Te un pont nepalí de 35 metres que li dona un encant especial a la ferrada.

Autor: Hanslemans. Droid, Marta, Quim i jo a l’inici de la ferrada.

Com arribar-hi

Un cop a Centelles hem de creuar el poble fins a trobar la carretera que porta a Sant Feliu de Codines. A mà esquerra veurem un desviament que diu Mas de Banyeres, seguint pr aquest trobarem un cartell que ens indicarà el camí cap a la via ferrada.

Aproximació

Des del pàrking agafem el camí que tira cap amunt, el camí esta senyalitzat amb punts grocs.

Retorn

És una mica liat, però esta senyalitzat amb els mateixos punts grocs de l’aproximació.

Via ferrada de Les Baumes Corcades

La via esta dividida en quatre trams.

El primer tram s’enfila vertical cap amunt, pujant-nos a 60 metres de terra. Arribarem a un replà on seguirem un camí molt marcat que va cap a la dreta i desprès tomba a l’esquerra on trobem la continuació de la ferrada.

Auto: Droid. Ferrada de Les Baumes Corcades

Segon tram: comença un cop passada la balla que hi ha per els ramats. La ferrada segueix a mà Esquerra fins al pont nepalí. Abans d’arribar al pont podem triar el recorregut que vulguem, passar per el pont o per sota. Nosaltres vam passar pel pont, i sincerament… mol guapo!!! Allà esperant érem un fotime de gent, potser 10 persones, i contant que cada una tarda en passar entre 5 i 10 minuts… doncs ja direu, ens vam estar esperant una bona estona. El pont a l’hora de passar-lo es movia una mica, però si vas fent xino-xano és passa bé.

Autor: Droid. jo passant el pont nepalí.

Passat el pont els dos recorreguts es troben i la via continua en sentit horitzontal durant 45 minuts aprox.

Tercer tram. Tornem a tenir bifurcació de camins, el que baixa és l’anomenat Variant de la Tosquera, que és el nou tram inaugurat al 2006. El camí que puja, Tram de l’Esperó, és el clàssic i mes fàcil que l’anterior. Jo he fet els dos i em quedo amb el difícil. La diferència de temps entre el recorregut llarg i el curt es de mitja hora mes o menys.

Agafant el camí fàcil (el que puja) haurem de superar un tram vertical fins arribar a un replà on es junten els dos camins.

Si triem el camí llarg ens trobarem amb una paret alta i de 90º graus per on s’hi haura de pujar recte amunt i flanquejar a la dreta. Hi falten algunes grapes per els peus i mans i es tiba bastant de braços. Si al veure-la no us fa massa gracia, anant per la dreta hi ha un camí que us portarà fins a dalt on us juntareu amb els que han pujat per la paret.

Autor: Hanslemans

Últim tra. Estem on es troben els dos recorreguts, la variant tosquera i el tram de l’espero, caminarem 15 minuts, creuant la carretera esfaltada fins a retrobar la via ferrada. Ens queden alguns desplomadets per fer i ja serem a dalt.

Autor: Marta

En Quim, Droid i jo al final de la ferrada.

Video cortesia d’en Hanslemans

Anuncis

Etiquetes: , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: